:: Biografie

ALAIN CLARK 

:: Website
www.alainclark.nl

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

 Alain Clark werd geboren op 4 juni 1979 in Haarlem, Nederland.

Alain is een succesvolle zanger, songwriter en producer.

Alain's vader is de bekende Arubaanse soulzanger Dane Clark. Zijn vader had de band Dane & the Dukes of Soul, een band bestaande uit 9 man, die onder andere nummers zongen van James Brown, Otis Redding en Motown. Ook zong Dane ooit in 'The Soulful Blues Quality'. Alain ging regelmatig mee met zijn vader naar diverse optredens en hij was regelmatig aanwezig bij jamsessies.

Wanneer hij 9 jaar oud is gaat hij op gitaarles met als reden bekend worden als muzikant. Op zijn 13e stopt hij en gaat basketballen. Dit kan hij zo goed, dat hij niet ver van een profcarrière was. Op de middelbare school heeft Alain een uitvoering waar ook de toenmalige baas van Colombia Records in Nederland aanwezig was. Alain heeft zijn eerste demo in eigen beheer opgenomen. Na zijn ontdekking gaat hij naar Los Angeles voor zijn verdere ontwikkeling. Daar speelt hij voor de grootste platenbazen, doet hij sessies met andere muzikanten, en neemt deel aan studio opnames. Wanneer hij terug is in Nederland is hij achter de schermen actief. Alain bespeelt alle instrumenten zelf. Verder produceert hij ook voor andere artiesten. Hij produceerde onder andere voor Gordon, Jamai, Jim, Boris, Ali B, Yes R en Bastiaan. n 2004 bracht Alain zijn eerste album uit.

Alain zal op 6, 7 en 9 september 2008 optreden in de show van Lionel Richie in het Gelredome in Arnhem, tijdens 'Symphonica in Rosso'. 

De singel 'Father and Friend' heeft Alain opgenomen samen met zijn vader Dane. Zij zingen het nummer regelmatig samen tijdens live optredens van Alain. Het nummer 'Live it out' is opgedragen aan Ellen. Ellen was de schoonmoeder van Alain en is overleden aan longkanker.

Gewonnen prijzen
2004 - Zilveren Harp
2007 - Een Rembrandt voor de single 'Live It Out'
2008 - 3 FM Awards 2007 in de categorie Beste Zanger, Beste Nieuwkomer en Beste Single 'Father and Friend'
2008 - Platina album van de single 'Live It Out'

Albums
2004 - Alain Clark (Nederlands talig)
2007 - 'Live It Out' (gouden status)