:: Biografie

CARO EMERALD 

:: Website 
www.caroemerald.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Caroline Esmeralda van der Leeuw werd geboren  op 26 april 1981 in Amsterdam.

Caro heeft een Arubaanse moeder en haar opa en oma zijn van Surinaamse afkomst.

In 2007 werd Caro gebeld door producers David Schreurs en Jan van Wieringen. Zij hadden met de Canadees Vincent Degiorgio (o.a. N Sync, Atomic Kitten) 'Back It Up' geschreven voor een Japanse artiest, of Caro de demo in kon zingen. Deze demo belandde echter op de plank. Toen Caro op Koninginnedag 2008 de kans kreeg om het liedje zelf live te zingen op AT5 leidde dat tot zoveel enthousiaste reacties, dat besloten werd om het nummer uit te brengen met Caro als artiest.

Maar met slechts ťťn liedje op het repertoire leek het Caro en haar team beter om eerst een album te maken. GeÔnspireerd door muziek en films uit de jaren '40-'50 gingen zij aan de slag met nieuwe ideeŽn. In november 2008 vertrok producer David Schreurs naar Toronto om weer te schrijven met Vince, en kwam terug met 7 nieuwe liedjes en een duidelijke richting voor het album. Begin 2009 kwam Vince naar Amsterdam om het album af te maken. Het resultaat: een ongelofelijk sfeervolle en toegankelijke plaat vol ballroom jazz, filmische tango's, groovende jazz en aanstekelijke mambo's, die klinken alsof ze in 1951 zijn opgenomen in Hollywood's befaamde scoring studio's.

'Back It Up' werd op 6 juli uitgebracht door Grandmono, het eigen label van haar producers. De single werd direct breed opgepikt door radiostations, Caro werd 'Serious Talent' bij 3FM en kort daarna 3FM Megahit. De single was 6 maanden lang niet van de radio te slaan en kwam uiteindelijk op #12 in de Top 40. Opvolger 'A Night Like This' (dec. 09) werd gebruikt voor een online campagne van Martini en stond in een mum van tijd op #1 in de Single- en Airplay Top 100.

Op 29 januari 2010 bracht Grandmono Records Caro's debuut album 'Deleted Scenes From The Cutting Room Floor' uit. Het album kwam binnen op #1 en was binnen 6 weken platina (>50.000 verkochte exemplaren). Het was het eerste debuut album ooit in de Nederlandse chart geschiedenis dat 8 weken aaneengesloten op #1 stond.

Nederland kan niet meer om Caro Emerald heen, ze is dagelijks te zien op TV en in de bladen. Ze is genomineerd voor een Serious Talent Award en 3 verschillende 3FM Awards. De clubtour (maart/april 2010) was binnen no time uitverkocht, en Caro en haar band zullen deze zomer vele festivals aandoen (o.a. North Sea Jazz, Pinkpop).

Ook buiten de landsgrenzen is Caro niet onopgemerkt gebleven. Het album zal ook uitkomen in Frankrijk, Zwitserland, Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Voor vele andere gebieden liggen de deals al klaar.

Caro heeft met haar debuutalbum 'Deleted Scenes From the Cutting Room Floor' het succes van Michael Jacksons album Thriller in de Nederlandse Album Top 100 geŽvenaard. Zij staat sinds 20-08-10 voor de 26e week op de eerste plaats in de albumlijst GfK Dutch Charts.