:: Biografie

CHIMÈNE VAN OOSTERHOUT 

:: Website 
www.AntillianStars.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Chimène van Oosterhout werd geboren op 11 februari 1964 Willemstad Curaçao.

De ouders van Chimène hadden elkaar in Nederland ontmoet. Ze vertrokken naar Curacao, waar Chimène werd geboren. Toen Chimène 7 jaar oud was, verhuisde de hele familie terug naar naar Nederland. Chimène is al sinds haar 14e fotomodel. Chimène heeft op 5 februari 2003 een zoontje Liamgekregen. De vader is zakenman Laurens Last.

Na een studie communicatie wetenschappen kwam ze in de PR biz terecht. Chimène besloot een 2e studie te doen, en wilde graag een centje bijverdienen. Ze stuurde een tape naar de TROS en werd aangenomen als omroepster. Na anderhalf jaar bij de grootste familie van Nederland stapte Chimène over naar The Young One.

Chimène heeft overigens ook diverse commercials gedaan. In de zomer van 1999 reed Chimène op de motor door Amerika, in 'Veronica goes back to the US of A'. Chimène is te zien in de Amerikaanse speelfilm 'Ex-patriots'. Ze kreeg een rolletje in de film, die gaat over het leven van de blanke en zwarte bevolking van New York. Ook kun je Chimène bewonderen in een videoclip van Gordon. Chimène was samen met Froukje en Esther Duller het sexy trio Gordon's Angels, een vast item van het programma van Gordon bij Yorin.

Chimène speelde gastrollen in o.a. Onderweg naar Morgen, GTST, Mijn dochter en ik en Het zonnetje in huis. In 2003 presenteerde Chimène het SBS6-programma ‘Sterrenbeurs’. In de zomer van 2005 presenteerde Chimène het RTL-programma ‘de Televisiedokter’. Zij is bezig met een studie psychologie en in haar vrije tijd houdt Chimène van koken, reizen, sporten en lezen.

Chimène van Oosterhout presenteert nu Health Angels. Onlangs was Chimène van Oosterhout te gast bij Topchef VIPS.