:: Biografie

CLAUDIUS PHILIPS 

:: Website 
www.AntillianStars.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Claudius Philips werd geboren op 8 april

Claudius woonden in the Colony, San Nicolas en zijn moeder Susanne stond er met 6 kinderen al snel alleen voor. Helaas overleed zij in 2007. Ze was alles voor Claudius en voor zijn carriere. Al op jonge leeftijd ontwikkelde hij een grote interesse voor muziek. Vooral muziek, die gebruikt werd bij tekenfilms van Bugs Bunny, Duffy Dog of Pink Panther. Maar hij zong ook in de kerk, waar hij stiekem naar de piano sloop om daar klanken aan te ontfutselen. Gospel, motown en andere ‘zwarte’ muziek had zijn belangstelling. Jo Stafford, Barry Manilow, Lionel Ritchie, Stevie Wonder,  Buddy Miles en Jimi Hendrix! En vanaf die tijd droomde hij van het podium, hij wilde muzikant worden. Hij wilde op het podium staan.

Claudius heeft enkele maanden in Boston muziek gestudeerd. Dat heeft zijn kennis en inzicht in de diverse muziekstromingen verbreed. Omdat hij toen geen beurs kon krijgen, moest hij na een half jaar weer terug naar Aruba.

Claudius is de ongekroonde koning van het Arubaanse Carnaval. Vele jaren werd hij Calypso King en Road March King. En de lijst met zijn palmares is oneindig. Ze omvatten prijzen gewonnen op Curaçao en Bonaire, zijn CD’s vinden gretig aftrek tot op St. Maarten, Suriname, Holland en New York! Iedereen kent zijn grote hit 'Saca e boem boem'.

Zijn nieuwe CD – sinds 5 jaar - is ook bijna klaar en zal binnenkort verschijnen. Verder werkt Claudius al 3 jaar aan een nieuw project. Hij wil graag een CD uitbrengen met gospel muziek. Zijn moeder was een groot liefhebber van die muziek. Cladius treed vaak op met zijn band 'Oreo'.