:: Biografie

E-LIFE 

:: Website 
www.AntillianStars.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Elvis de Oliveira werd geboren op  

De Rotterdamse rapper E-Life heeft jarenlang uitgemaakt van de underground hiphopformatie 'Dope Syndicatie'. Nadat in 1995 Dope Syndicate-DJ Raw Deal naar de Verenigde Staten vertrekt richt E-Life zich op zijn solocarrière. 

Elvis treedt op basis van zijn successen met Dope Syndicate door heel Europa op als één van de beste hiphoprappers die Nederland rijk is. In september 1996 debuteert E-Life met de single 'Stacked With Honors'. Het nummer is regelmatig op MTV te zien en geldt als een undergroundklassieker, want airplay op de radio gebeurt maar mondjesmaat. Op Stacked With Honors is ook Postmen rapper 'The Anonymous Mis' te horen. 

In 1997 staat de Rotterdamse rapper in navolging van zijn eerste single op het podium met bekende namen als LL Cool J, Snoop Doggy Dogg, Ice Cube, Wu-Tang Clan, Public Enemy, Black Street en Run DMC. Hij bouwt op basis van zijn loopbaan veel geloofwaardigheid op in de internationale hiphopscene. E-Life wordt bovendien genomineerd voor de 'TMF Awards' van 1997. 

In augustus 1998, twee jaar na het debuut, verschijnt de tweede single “More Days To Come”. Deze blijkt goed voor een notering in de top tien van de Top 40 en van de Mega Top 100. In 1999 wordt vooruitlopend op een volledig album eerst, via het Amerikaanse hiphop label Jive (onder meer KRS One), de single 'I Wonder Why' uitgebracht. The Anonymous Mis van Postmen is medeverantwoordelijk voor de productie van deze single. Hij doet naast U-Niq, Rollarocka en Sonny D. ook mee op een ander nummer dat op de cd-single staat. In de videoclip die van 'I Wonder Why' gemaakt wordt, is acteur Lex Goudsmit te zien. Tijdens het Beachpopfestival in juni is E-Life één van de optredende artiesten. Het debuutalbum 'Eleven' verschijnt in de zomer.

In 2000 werkt E-Life samen met o.a. Def Rhymz en Rollarocka (The Postmen) mee aan de Social Life Party Tour. Hierbij worden asielzoekerscentra aangedaan om in Nederlandse jongeren en in jonge in Nederland verblijvende vluchtelingen met elkaar in contact te brengen. Ook worden er workshops gegeven door de muzikanten. 

In 2001 rapt E-life nummers uit de hiphopgeschiedenis tijdens zijn aandeel in de serie 'Marlboro Flashbacks'. In april tekent de rapper een nieuw contract bij Edel records. Het is de eerste signing van wat een volgens de platenmaatschappij een ‘nationale stal met internationale allure’ moet worden. 

In 2002 is E-life betrokken bij Kevin Masters 'Late Night', de populaire talkshow bij Yorin. Hij geeft op zijn manier een mening bij de onderwerpen in de show. 

Ook in 2002 komt het lang verwachte, tweede album van E-Life uit, het lange wachten heeft alles te maken met het feit dat Edel (Platen label) de plaat tot Europese prioriteit heeft gebombardeerd. Het uitstel betekende voor de Rotterdamse rapper dat hij zijn natuurkundige hiphopformule nog iets langer kon verfijnen. Op het door onder anderen Anonymous Mis (Postmen) geproduceerde album 'E=MC²' vervolmaakt E-Life zijn sociaal bewogen en positief ingestelde hiphop zoals hij liet horen op zijn debuutalbum Eleven. Het door een tv-campagne ondersteunde E=MC² herbergt zeventien tracks waaronder de gewezen hit 'K.I.T.A' (Bring It On), de nieuwe single 'Watch Me', het op een sample van Randy Crawfords One Day I'll Fly Away gebaseerde 'My Love' en het sterke 'Come On' (feat. Sonny D.). 

In 2004 levert E-life een gastbijdrage op het album 'Mazzu Mazzu' van The Auratones.

Elke zaterdag en zondag presenteert hij van 12.00 tot 15.00 uur zijn weekendshow op het landelijke HipHop- en R&B radiostation Juize FM, waarin de laatste HipHop en R&B hits voorbijkomen, afgewisseld met een klassieker en/of primeur.