:: Biografie

EDSILIA ROMBLEY 

:: Website 
www.edsiliarombley.net

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Edsilia Rombley is geboren op 12 februari 1978 te Amsterdam.

Edsilia's ouders komen uit Aruba en Curaçao. Op 1 september 2006 trouwde Edsilia met Tjeerd Oosterhuis in Amsterdam.

Edsilia zong in de groep 'Dignity' (Dignified Individuals Giving New Insight To You), samen met Gracia Gorré, Karima Lemghari en Susan Haps. Een jaar later kwamen de R&B singles 'Talk to Me' en 'Hold Me' op het verzamelalbum 'No sweat 1' te staan. In 1996 wint Edsilia Rombley op overtuigende wijze de finale van de Soundmix Show met haar vertolking van Oleta Adams 'I just had to hear your voice'. In 1997 volgde internationale bekendheid dankzij de winst van de Europese Soundmixshow met hetzelfde nummer.

Op 9 mei 1998 bekroont ze in Birmingham haar deelname aan het Eurovisie Songfestival met het nummer 'Hemel en aarde' , een prachtige vierde plaats. Edsilia, stond op 10 mei 2007 voor de tweede keer in de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Met het nummer 'On Top Of The World' werd ze eenentwintigste. Edsilia liet in een reactie weten teleurgesteld te zijn. 'We hebben ons best gedaan, zagen er allemaal mooi uit, en het liedje was gewoon geweldig. Het is echt jammer'. Schrijver van het lied en echtgenoot van Edsilia, Tjeerd Oosterhuis zei 'We waren gewoon niet oost-europees genoeg, het nummer 'had te veel 'soul'. Het klonk daardoor te westers, en dan red je het dus niet, dat blijkt'.

Van het Engelstalige album 'Edsilia' uit 1998 kwamen de singles 'Second Floor' en 'Get Here' (wederom een cover van Oleta Adams) uit. Na veel strubbelingen volgde in 2002 het door Tjeerd Oosterhuis geproduceerde album 'Face to Face'. Dit werd voorafgegaan door de hit 'What Have You Done to Me', dat in de categorie Beste R&B nationaal werd genomineerd voor een TMF Award. Eenzelfde nominatie behaalde ze in 2003, evenals een Edison nominatie voor beste zangeres nationaal. Ondanks de hoge verwachtingen wilde het nieuwe album niet scoren. Face to Face werd in 2003 ook in Duitsland uitgebracht, maar behaalde ook daar minimaal succes.

In 2006 deed Edsilia mee aan het RTL 4 TV programma 'Dancing with the Stars', een danswedstrijd met bekende Nederlanders en professionele dansleraren, waar ze danst met dans-coach Peter Bosveld, maar helaas viel ze na de 4e show af. Kort daarna (juni 2006) verscheen Edsilia's nieuwste Nederlandstalige single, Dan ben ik van jou, als voorloper van een geheel nieuw album met Nederlandse composities. Het nummer werd een redelijk succes in de hitlijsten. 

Onlangs is er nieuwe single van Edsilia verschenen 'Eén keer meer dan jij'. Deze ballad is geschreven door Tjeerd Oosterhuis en Martin Gijzemijter en zal tevens te horen zijn op het nieuwe album dat 'Meer dan ooit' zal gaan heten. De release staat gepland voor januari 2007. Tevens zal Edsilia vanaf die periode voor de tweede maal de Nederlandse theaters afgaan met een tour. Op de single 'Vlinders' van Dicecream, die in december 2006 binnenkwam in de Top 40, is ze te horen in het refrein.

Op het podium imponeert Edsilia Rombley met charme en zeggingskracht. Als vanzelfsprekend omarmt ze het repertoire van mondiale zangers en zangeressen en voorziet deze nummers van een eigen signatuur.
Nu ook haar singles als zoete broodjes verkopen ziet eindelijk heel Nederland haar als een absolute topper.

Bekijk ook de vele andere biografieën op AntillianStars, de best gerubriceerde databank!