:: Biografie

ERIC CALMES 

:: Website 
www.tokiproductions.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Eric werd in 1955 geboren op Curaçao.

Eric is een bassist die vooral naam maakte in de Nederlandse jazzscene. Zo speelde hij diverse malen op het North Sea Jazz festival met een scala aan prominente jazz en Latin-jazz musici. Hij studeerde aan de Sweelinck Muziekacademie in Amsterdam.

Eric begon zijn carrière eind jaren ’70 in de salsascène en vervolgde die in de jazzmuziek. Hij speelde in diverse bands, waaronder zijn eigen Grupo Zamanakitoki, waarmee hij terugkeerde naar zijn muzikale roots. Met deze band ontwikkelde hij een fusie van Caribische ritmes, zowel traditionele als moderne Antilliaanse muziekstijlen en jazz en bracht verdieping in zijn unieke en innovatieve muzikale ideeën.

Eric’s diversiteit blijkt niet alleen uit zijn werk als performing bassist . Hij heeft lange tijd les gegeven aan het Rotterdams Conservatorium, componeert en arrangeert voor verschillende bands en zangeressen en verleende zijn medewerking aan meer dan 100 cd-opnames.

Eric speelde met verschillende bands en zangeressen. Onder andere met Manoushka Zeegelaar-Breeveld, Lenette van Dongen en het Randal Corsen Trio.