:: Biografie

EVERON JACKSON HOOI 

:: Website 
www.everonjacksonhooi.nl

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Everon Jackson Hooi is geboren op 30 mei 1982, op het mooie eiland Curaçao. Toen hij 8 jaar oud was verhuisde hij met zijn moeder naar Dordrecht.

In 1999 behaalde hij zijn mavo diploma en besloot hij Audiovisueel vormgeven te gaan studeren op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Hij deed wat langer over zijn studie omdat hij voor talloze theater producties en tv series werd gecast. Acteren is zijn passie en dat wilde hij niet laten varen.

Bijzonder vond hij dat hij terug mocht reizen naar zijn geboorte eiland om de succesvolle tv drama De Erfenis op te nemen, waar hij de rol van Ciro Pietersoon mocht vertolken. Geen jaar later werd hij gevraagd om Bing Mauricius te spelen in Goede Tijden, Slechte Tijden.

In augustus 2006 is Everon op het witte doek te zien als Chris, in zijn filmdebuut Doodeind.

In zijn vrije tijd ontwikkelt hij tv formats en wil hij op langere termijn gaan produceren, muziekvideo's en reclamespotjes regisseren, daar komt zijn opleiding goed van pas.

Tevens is hij ambassadeur van Stichting Internationale Kinderhulp, waar hij al sinds 1997 vrijwilliger is. IKN heeft namelijk als missie om wees- en verlaten kinderen kansen en mogelijkheden te bieden op een menswaardig bestaan.