:: Biografie

FREDDY G 

:: Website 
www.freddygumbs.info

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Freddy Gumbs werd geboren op Curacao.

Freddy G is zanger en tekstschrijver en hij spreekt stemmetjes in. Hij mag zich met trots een oude rot uit het vak noemen. Freddy verdiende als 12 jarige jongen 4 gulden per maand om te zingen voor een schoolmeester (in die tijd veel geld voor een 12 jarige). Zijn inspiratie kreeg hij van zijn grootmoeder die in een kerkkoor zong, waar hij graag naar luisterde. Hij luisterde ook veel naar sterren als Sam Cook. Hij predikt liefde voor de medemens en wil dat graag met anderen delen. Geloof speelt belangrijke rol in het leven van Freddy G.

Freddy G staat garant voor een sterk staaltje gospel, soul, salsa, merengue en jazz. Het begon voor Freddy in 1975 met zijn eerste hit 'Minerva'. Daarna was hij lid van de topformatie uit 1976 'Oscar Harris & The Twinkle Stars'. Later werkte Freddy G samen met André Hazes, Lee Towers, Rene Froger, Marco Borsato, Ruth Jacott en Denise Jannah. Samen met onder anderen basgitarist Lesley Joseph is hij sinds tien jaar Freddy G & The LJ-Sound. 'Mi ke frei bo' was hun grote hit op de Antillen en in Suriname. LJ-Sound is een partyband van goede kwaliteit en met veel humor. Freddy zingt in het Engels, Papioments en Surinaams. 

Half Nederland heeft Freddy in huis, hij wordt regelmatig gecast voor het inspreken van karakters voor Disneyfilms. Zo was hij de stem van de Hoela leraar in Lilo & Stitch, de koopman in Aladin en Rafiki in de Lion King. En hij scoorde een hit met zijn vertolking van Sebastiaan in De Kleine Zeemeermin en het lied 'Diep in de zee'.

Ondanks zijn vele successen treed Freddy G niet graag op de voorgrond tot hij besloot zijn roeping te volgen en het woord van God meer nadruk te geven in zijn leven en zijn optredens.

Onlangs lanceerde Freddy zijn nieuwst videoclip 'Don't Stress' op Youtube.