:: Biografie

FRENSHELO JANZEN 

:: Website 
www.AntillianStars.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Frenshelo Janzen is geboren op 11 maart 1986 op het eiland Curaçao.

Vanaf kleins af aan begon Frenshelo met tekenen, dat was zijn grootste passie. Hij vond dat echt leuk om te doen zowel thuis als op school. Op zijn 9e ontdekte zijn moeder zijn teken ‘skills’, toen hij op een dag in zijn moeders slaapkamer een hoofd van een man tekende op de muur. Op deze manier ontdekte hij de wereld van het tekenen of beter gezegd de kunstwereld. Hij tekende op muren, in het zand op papier, overal en nergens en op de raarste plekjes kon je tekeningen van hem vinden. Ook met de raarste materialen probeerde hij altijd iets een vorm te geven.

Frenshelo is autodidact, hij heeft nooit een tekenopleiding gevolgd. Hij koesterde wel de droom om later tekenaar te worden. Momenteel volgt hij de opleiding SCW. Hij werkt momenteel bij een kinderdagverblijf.

In zijn schilderijen kan je een heleboel karakters tegen komen en dat heeft ook veel te maken met zijn achtergrond en met zijn werk. Frenshelo verwerkt altijd zijn vingerafdruk in zijn schilderijen. Toen hij zo’n 4 jaar geleden begon met schilderen, zette hij altijd zijn vingerafdruk en zijn handtekening. Raar genoeg begon hij met het zetten van zijn middelvinger, zo van 'f*ck de wereld', maar nu zet hij zijn wijsvinger, want zo kan het ook!

Van 21 mei tot en met 6 juni 2010 heeft Frenshelo zijn eerste expostitie getiteld 'Respect' in Galerie Delicatessen in Amsterdam Oost. Hij zal daar met trots de eerste collectie van zijn werken tonen.