:: Biografie

GIOVANCA

:: Website 
www.giovanca.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Giovanca Ostiana werd geboren in 1977 in Alkmaar, Nederland.

Giovanca is een veel gevraagd zangeres, tekstschrijfster, actrice en model.

De afgelopen tien jaar heeft zij als achtergrondzangeres opgetreden en in de studio gestaan met nationale en internationale artiesten,als Relax, Boris, Izaline Calister, Jhalisa Anderson, Cory, Tribute to Bob Marley, Leon Ware en Benny Sings.

Wat er tot nu toe aan ontbrak was haar eigen spotlight. Al jaren proberen mensen haar te overtuigen een solocarriere te beginnen. Tot nog toe vond ze dat de tijd nog niet daar was. Maar nu is het moment daar. 

Blue-eyed soul brother Benny Sings heeft de productie van haar debuurtalbum op zich genomen. Giovanca, die net zo veelzijdig als getalenteerd is, vond in hem een producer die haar niet direct in het hokje van zelfbewuste neo-soulzangeres wilde duwen. De producer in Benny Sings kon door de beeldschone verschijning heenkijken en hoorde vooral haar unieke stem. De gelaagde jazzy pop liedjes van Benny Sings gecombineerd met de warme soul en bijna nostaligische stem van Giovanca, belooft een debuutalbum dat je niet kan missen.

25 januari 2010 ontving Giovanca de Zilveren Harp, een belangrijke aanmoedigingsprijs van Buma Cultuur. Ze kreeg de onderscheiding uit handen van oud-Harp winnaar Frank Boeijen.

Na haar eerste album uit 2008, 'Subway Silence', is in maart 2010 het tweede album van Giovanca uitgekomen. De CD 'While I'm Awake' bestaat uit 12 nummers met een mix tussen pop, soul, jazz en motown.

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op AntillianStars, de best gerubriceerde databank!