:: Biografie

GISELLE ECURY

:: Website 
www.giselle-ecury.nl

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Giselle Marie Ecury werd geboren in 1953 op het eiland Aruba, toen nog behorend tot de Nederlandse Antillen.

Begin 1960 vertrok het gezin naar Nederland, waar haar moeder vandaan kwam. Hoewel zij daar heel Hollands werd opgevoed, ontkwam zij niet aan de Antilliaanse invloeden van haar Arubaanse vader en aan die van haar achtergrond. Zij is Nederlandse. Uit haar verhalende teksten komt naar voren dat haar leven onlosmakelijk verbonden blijft met de twee culturen die zij in zich draagt.

Giselle heeft als kind achtereenvolgens gewoond in Bergen NH, Blaricum en Naarden. Zij rondde na de MMS in Laren een Hogere Beroepsopleiding in Den Haag met succes af. Ze heeft tien jaar lang les gegeven als lerares Gezondheidskunde en Handenarbeid. Ze deed veel levenservaring op en mensenkennis. Het komt haar van pas bij haar huidige werkzaamheden. In 2000 heeft ze er definitief voor gekozen datgene te doen, waar haar hart in ligt: schrijven en het geven van lezingen met de nadruk op de sfeerhuwelijken.

Daarnaast was Giselle gediplomeerd fitnessinstructeur in een klein fitnesscentrum. Ze gaf groepsles, motiveerde en begeleide mensen.

Giselle's debuutroman 'Erfdeel' (2006) werd laaiend enthousiast ontvangen en in korte tijd wist ze aan haar tweede roman 'Glas in lood' (2009) te werken. Eerder publiceerde ze een gedichtenbundel 'Terug die tijd' (2005). De themaís in haar boeken hebben te maken met de relatie moeder-dochter of vader-kind verhouding. Daarmee lijkt het alsof zij uitsluitend damesromans schrijft. Integendeel, Giselle heeft een schrijfstijl dat iedereen weet te ontroeren en door de compactheid van de zinnen de lezer volledig in bedwang houdt. Schrijven is voor haar associŽren. Door het ene ingevoerd te hebben, krijgt ze een idee of herinnering aan het andere.

In haar werk probeert Giselle vooroordelen weg te nemen. Als mensen zich kunnen identificeren met de personages en hun lot, met het verhaal, zullen ze zien dat 'niet alles is, wat het lijkt te zijn'. Dat maakt een mens milder in hun oordeel of neemt het oordeel helemaal weg. Haar doelgroep bestaat uit gewone mensen, zoals jij en ik.