:: Biografie

GLENNIS GRACE 

:: Website 
www.alttrading.nl/glennis

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Glenda Batta werd geboren op 19 juni 1978 in de Amsterdamse Jordaan.

Op zesjarige leeftijd wint Glennis het Jordaan festival met een liedje uit Ciske de rat. Op 10 jarige leeftijd heeft de zangeres een platencontract. Op 11 jarige leeftijd doet Glennis mee aan het Unicef Gala, waar ook Julio Iglesias aanwezig is, hij is zo entousiast over haar stem, dat hij haar uitnodigt voor een duet tijdens een van zijn concerten in Nederland. 

Onder de naam Glenda brengt zij in 1992 de single "Head over Heels" uit. En in 1993 maakt ze onder de naam Glennis Bee met Georgie Davis (finalist soundmixshow 1985) de single "At your side".    

 In 1994 leerde Nederland GLENNIS GRACE kennen als de 'Young Whitney Houston' toen zij op 15-jarige leeftijd, met grote meerderheid van stemmen, de finale won van de 'Soundmixshow' van Henny Huisman.
Inmiddels 25 jaar oud is zij een bekend gezicht op de Nederlandse podia waar zij, met haar indrukwekkende stemgeluid en performance, elk soort publiek weet te veroveren.

Zij trad inmiddels op in vele theaters en stond meerdere malen in Ahoy' als 'special guest' tijdens de shows van Frans Bauer en René Froger. Zij had single-hits met o.a. "Always On My Mind", "Absolutely Not" en het prachtige "A Moment Like This" van haar 22 tracks bevattende album "Secrets Of My Soul" dat in 2003 verscheen.

Ook op radio en tv is Glennis Grace een graag geziene gast, zo was zij ondermeer 'live' te horen bij de ochtendshows van Edwin Evers, Gordon en Rob Stenders en op tv was zij tweemaal te gast bij 'Barend & van Dorp', 'Life & Cooking', 'De Paul de Leeuw Show', 'Goedemorgen Nederland', de 'Staatsloterijshow' en 'Staatsloterij Magazine' en als hoogtepunt bij de klok van 12 uur in de 'Oudejaarsloterijshow' van 31 december 2003.

Zij heeft zich ontwikkeld tot een volwassen zangeres met een professionele performance en is een veelgevraagde act op vele bedrijfsfeesten en evenementen in binnen- en buitenland o.a. voor Princess en de Qoute 500. Een recent hoogtepunt was haar optreden voor Farouk Hairsystems USA toen zij met een acapella uitvoering van het Amerikaans volkslied een staande ovatie kreeg van het Amerikaanse publiek van zo'n 4000 man.

Op 13 februari 2005 doet zij mee aan het Nationale Songfestival met het nummer 'My Impossible Dream', ze wordt 1e. Ook zingt ze op 30 maart 2005 het Wilhelmus in het Philips stadion te Eindhoven tijden de WK-kwalificatie wedstrijd Nederland - Armenie.