:: Biografie

HEDWIGES MADURO 

:: Website 
www.AntillianStars.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Hedwiges Eduard Martinus Maduro werd geboren op 13 februari 1985 in Almere, Nederland.

Hedwiges heeft twee broers. Zijn vader komt van Aruba en zijn moeder van CuraÁao. Hedwiges voetbalde in zijn geboorteplaats Almere bij twee amateurclubs, Waterwijk en Omniworld. Op 13-jarige leeftijd werd hij gescout door Ajax. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding en balande uiteindelijk in het tweede. Hij was aanvoerder in het tweede en speelde goed. Dat viel Ronald Koeman op en haalde hem bij de A-selectie. Hedwiges positie is Verdedeging/Middenveld. Hij draagt shirt nummer 8 en hij is rechts benig.

Hedwiges debuteerde in het eerste elftal van Ajax op 24 februari 2005 in de UEFA cup ontmoeting met Auxerre. Hedwiges valt vijf minuten voor tijd in voor Thomas Galasek en niet veel daarna scoorden de Fransen de beslissende 3-1. Een paar dagen later zou coach Ronald Koeman opstappen. Zijn debuut in de competitie was drie dagen later, op 27 februari, uit bij Roda JC waar Ajax won met 2-1. Hedwiges scoorde zijn eerste doelpunt uit bij NEC op 13 maart. Hij scoorde toen de enige goal.

Tegen de Roemenen, op 26 maart 2005, maakte hij z'n debuut als vervanger van Mark van Bommel in het Nederlands elftal. Bondscoach Marco van Basten verbaasde heel Nederland door Hedwiges op te roepen voor de interlands tegen RoemeniŽ en ArmeniŽ.

Aan het eind van het seizoen 2004/2005 werd Hedwiges door het publiek als Talent van het Jaar werd gekozen. 

 Op 21 december 2005 werd Hedwiges benoemd tot Amsterdam's Talent van het jaar. In 2006 is Hedwiges niet meer weg te denken uit de A-Selectie van Ajax.