:: Biografie

JOY WIELKENS 

:: Website 
www.joywielkens.net

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Joy Wielkens werd geboren op 14 juli 1980 in Amsterdam. 

Joy heeft een Surinaamse en een Antiliaanse ouder. Ze groeit op in Amsterdam-Osdorp en gaat in 1992 naar het Montessori Lyceum in Amsterdam. Na het Lyceum in 1998, word ze aangenomen aan de Amsterdamse Kleinkunst Academie. 4 jaar kleinkunst en 1 jaar toneelschool verder haalt zij haar diploma in 2003. 

In haar laatste jaar op de academie liep ze stage bij het Amsterdams Kleinkunst Festival in de voorstelling: íT Schaep met de vijf pooten, speelde het muziektheaterstuk: 'Die sieben todsunden' en maakte met haar lichting de afstudeervoorstelling: 'Carmen'.

In 2003 speelde Joy in de kindervoorstelling 'De huilende koningin', het dienstmeisje en het meisje van Ree. Ook werkte ze anderhalf jaar als eerste bezetting hyena Shenzi in de Broadway musical: The Lion King in Hamburg, Duitsland. Verder speelde ze Kassandra in 'Beest' van het CosmicTheater (toneel) en in de zomer van  2005 speelde ze Oerol in 'Phylaca' (muziektheater). 

Begin december 2005 speelde Joy een korte preview van 'Sneeuw' op het Hollandse Nieuwe 9 festival in Amsterdam.

Vanaf januari 2006 speelt Joy In de televisie serie 'Van Speijk'. Joy speelt in de serie de rol van de keiharde rechercheur Leona Savonet. 

Sneeuw is het eerste soloprogramma van Joy, een muzikale vertelling over liefde. Joy vertelt en zingt in gezelschap van haar 5-koppige band haar verhaal over liefde. Een indringend verhaal over volwassen worden, houden van en leren accepteren.