:: Biografie

K-LIBER 4 LIFE 

:: Website 
www.k-liber.nl

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

 De groepsleden van K-liber zijn Teddo-Juice (Richard Beharry), Pugistix (Gianward La Croes) en Mega-Master (Patrick Zimmerman). Ze zijn alledrie geboren op Curaçao, maar wonen nu in Nederland.

De boys treden sinds het ontstaan van de groep met grote regelmaat op binnen en buiten Nederland, en natuurlijk ook op de Antillen. Bij hun spectaculaire live optredens krijg je een idee van waarom ze door velen gezien worden als de onbetwiste koningen van de bubblin' scene. 

Teddo Juice schrijft de meeste liedjes, Mega-Master houdt alles bij elkaar en Pugistix is de producer. K-liber zingt hoofdzakelijk in hun moedertaal ‘Papiamento’ maar in hun nummers gebruiken ze ook andere talen waaronder Nederlands. Dat is goed te horen op de hitsingle Doe Wat Je Wil (2003), maar ook Dansen is prima te verstaan voor Nederlanders. 

K-liber wil met hun muziek (vooral de Antilliaanse) jongeren, inspireren en aansporen om hetzelfde te doen. Dat zij heel erg voorbeeldige boys zijn is af te leiden uit het feit dat twee leden van de groep een baan als onderwijzer hebben. Teddo Juice geeft Natuurkunde en Pugistix geeft Biologie.

Hoewel hun doorbraak bij het grote publiek in het najaar van 2004 plaatsvindt met de hitsingle 'Viben' bestaat het trio dan al meer dan vijf jaar. K-Liber is na de doorbraak dan ook al toe aan hun vierde album, 'Schuurpapier'. Eerder verschenen 'HASIKIBOKE', 'Magnifico' en 'P.L.A.M.A.T.O.R.I.A.' van het oorspronkelijk uit Curaçao afkomstige trio. Zongen ze op vorige albums voornamelijk in het Papiamento, op 'Schuurpapier' staan voor het eerst alleen Nederlandstalige nummers.

k-Liber kon je onder andere zien op:
10 Jaar Topnotch (2005) Kingsquare PoP (2005)
Uitmarkt (2005) Downtown Festival (2005)
School's Out (2005) New Attraction (2005)
Hilversum Alive (2005) Festival Mundial (2005)
Jetto Zomer Festival (2005) Jettofestival (2005)
Pleinpop.nl (2005) Bevrijdingsfestival Zuidholland (2005)
Bevrijdingsfestival Flevoland (2005) Noorderslag Weekend (2005)
Live for Life festival (2004) Noorderslag (2004)
Live for Life festival (2003)