:: Biografie

KEMPI 

:: Website 
www.AntillianStars.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Jerrely Slijger werd op 4 mei 1988 geboren op Curašao.

Kempi is een Nederlandse rapper van Antilliaanse afkomst. Hij staat momenteel onder contract bij het platenlabel TopNotch.

Kempi groeit op in de Edisonbuurt, gelegen in de achterstandswijk Woensel-West te Eindhoven, als de middelste van zeven kinderen. Hij komt in het criminele circuit terecht en krijgt een gevuld strafblad met verschillende gevangenisstraffen, onder meer voor het overtreden van de opiumwet. In dezelfde periode begint Kempi ook muziek te maken: hij brengt een mixtape uit welke minstens 40.000 keer van het internet werd gedownload.
Kempi begint landelijke bekendheid te krijgen, onder andere bij Kees de Koning. Deze platenbaas was erg onder de indruk van de rapper, en bood hem een contract aan bij zijn muzieklabel TopNotch. Op het moment dat hij het contract tekende (september 2006) stond hij onder verdenking van medeplichtigheid aan een steekpartij, hier werd hij later van vrijgesproken. Kempi bracht kort daarop zijn tweede mixtape uit, getiteld 'Rap 'n Borie'.

Op 17 juli 2007 wordt Kempi voor de eerste keer vader, zijn vriendin krijgt een zoon. Voor Kempi is dit het startsein om serieuzer te worden. Hij zegt hierover: "Mijn kind is mijn licht, mijn motivatie. Vanaf nu wil ik alles serieuzer aanpakken. Als zakenman en vader gezien worden in plaats van alleen het stempel van straatjongen dragen." Op 19 september 2008 werd Kempi's tweede zoon geboren.