:: Biografie

LEVI SILVANIE 

:: Website 
www.levisilvanie.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Levi Silvanie werd op 7 november 1987 geboren in Willemstad, Curaçao.

Wie is Levi Silvanie? ...Een verhaal dat verteld moet worden!”

Willemstad, Curaçao,.. 1992. In het huis van de beroemde Gleva familie klinkt muziek. Levi Juda Nathaniel Silvanie, zes jaar oud, wilt het allerliefst drummen. Zo klein als hij is, het is onmogelijk om zijn talent over het hoofd te zien. Hij drumt in de kerk, speelt mee in gospel- en jazz-concerten en treedt op met bands in locale muziekcafe´s. Op 12 jarige leeftijd word hij Duo Gleva´s vaste drummer. Samen met zijn ouders toert hij door het Caribisch gebied en Europa. Het is een kwestie van tijd voordat hij, weer thuis op Curaçao zijn vaders gitaar op pakt en melodieën toevoegt aan de ritmes die van binnenuit stromen. Zingen of het schrijven van teksten komen niet bij hem op totdat zijn docent Engels aan het Stella Maris College hem uitdaagt dit te doen. Het verwoorden van zijn gevoelens, en zijn visie en doelen in het leven wordt een avontuurlijk experiment dat zich zowel op papier als op het podium afspeelt. Levi draagt bij aan Duo Gleva's successen met “Mi ke yamabo danki,” op het album "Un Kurason Gradisido." Onder de gospel/rap formatie “Koraza” brengt hij de single “Un amor Seya pa Dios” uit. In 2006 draagt hij bij aan het Gleva Familie album "Kosnan importante di Bida" met het door hem geschreven nummer “Tur Onor ik Gloria.”


"Life is wonderful for those who make,.. wonders out of life.."

Levi is 16,... mensen kijken naar hem op. Zelf wilt hij helemaal niet anders of bekend zijn. Hij wordt zich bewust van de invloed die hij op mensen heeft. Dit bewustzijn zet hem aan om zijn muziek in te zetten voor iets wat voor ons allen van groot belang is.. "Iedereen is er mee gekomen: Een gave,. een bijdrage die alleen jij kan leveren." Levi lacht.. "Het is dat gevoel van binnen dat gewoon niet weg gaat,. Nooit! Elk leven heeft een betekenis. Wees niet bang om betekenis aan je leven te geven! Het is niet alleen maar dat talent of een doel. Het is je Verantwoordelijkheid !" Levi zet mensen aan om na te denken over de betekenis van hun leven.

In 2007 haalt Levi zijn middelbare school diploma en besluit hij zijn ouderlijk huis te verlaten. Levi is klaar voor de toekomst en vertrekt naar Nederland waar nieuwe uitdagingen op hem wachten. Eenmaal in Nederland neemt het leven plots een ongebruikelijke wending. Hij wilt studeren aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten maar wordt niet toegelaten. Levi staat voor een keuze: "Ik kon kiezen om m'n koffers weer netjes in te pakken en een rechtsomkeert te maken,.. of mezelf uitdagen en een nieuwe weg inslaan, en alles wat ik in me heb te geven om er iets van te maken." Levi blijft,.... hij speelt op verschillende podia en ontdekt dat wat hij doet ook hier uniek en "anders" is. Dit is zijn kracht: “ het gaat niet om wat je niet hebt, maar het gaat om wat je doet met wat je wel hebt....