:: Biografie

MAVIS CARRILHO

:: Website 
www.AntillianStars.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

 Mavis Carrilho werd op geboren 13 juni 1960 op Curaçao.

Mavis was 4 jaar oud toen zij met haar familie vanuit Curaçao naar Nederland verhuisde. Ze doorliep het hele Nederlandse onderwijssysteem van basisschool tot bul en ondervond aan den lijve hoe uitsluiting werkt. Ga jij maar naar de huishoudschool, zei haar leraar in de zesde klas. Er moeten snel meer allochtone docenten komen in het hbo, vindt zij. Maar zolang HR-adviseurs en managers nog selecteren op ‘klonen’, is culturele diversiteit in het docentenkorps nog ver weg.

Mavis werd in 2005 uitgeroepen tot Zwarte Zakenvrouw van het jaar. Ze heeft van innovatie in processen haar specialiteit gemaakt en past dit toe juist in een tijd dat diversiteit een beladen thema is. Haar kwaliteit als onderneemster toont ze door vernieuwend te zijn.

Mavis Carrilho werkt al bijna 20 jaar als adviseur en onderzoeker in opdracht van een grote variatie aan (lokale)overheden en non-profitorganisaties. Ze is oprichter en directeur van i-Nova. Haar specialisme is organisatieadvies. Ook onderzoek, coaching en training behoren tot haar expertise. Haar werkterrein is breed: van de sociale zekerheid, zorg en welzijn tot kunst en cultuur. In de laatst genoemde sector is ze directeur van Stichting Netwerk CS .

Tevens is ze actief als lid van de RvT NFPK+, bestuurslid van Nieuwe de la Mar/Bellevue Theatercombinatie en bestuurslid van Theater ZO te Amsterdam.

Mavis toont dat zakelijkheid heel goed te koppelen is aan maatschappelijke thema’s. Haar drukke agenda toont dat ze niet alleen voor haar bedrijf actief is maar zich inzet voor vrouwen en via bestuursfuncties ook haar stempel drukt in de wereld van kunst en cultuur, sport en het vluchtelingenvraagstuk. Haar motto, dat je met beide benen in beide werelden moet staan maakt ze waar door te zorgen dat haar aanpak alhoewel soms confronterend wel bruggen slaat.