:: Biografie

ORGUESTA PEGASAYA 

:: Website 
www.orquesta-pegasaya.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Orquesta Pegasaya is 25 jaar geleden opgericht. In 1985 heeft de groep zijn eerste optreden verzorgd en nu, 24 jaar later, timmeren ze nog steeds flink aan de weg met ontzettend veel hoogtepunten in hun carrière. De manager van de groep is drs. Kennedy Tielman, hij heeft vanaf 1984 de leiding.

De Caraïbische feestband Pegasaya wordt IN 1985 door enkele studenten opgericht in Tilburg. In 1989 komt Componist/zanger Gibi Emelina, afkomstig van de Curaçaose muziekgroep Era komt Pegasaya versterken. Het gevolg is de dubbele hitsingle "Oh Mama/Verano" die goed scoort op de Antillen. Zanger Kennedy Tielman wordt twee weken door Era op Curaçao begeleid. In 1990 komt de LP 'Fiesta' met de hit 'Ladron' op de markt. Dit nummer is geschreven naar aanleiding van diefstal van de auto van een van de muzikanten.

In 1991 wint Zanger Kennedy Tielman het Tumbafestival in het Rotterdamse Ahoy' in het kader van het Rotterdams/Antilliaanse Zomercarnaval.

 In 1993 gaat Pegasaya op reis naar Curaçao voor enkele uitverkochte optredens, o.a. in Façade en Van der Valk Hotel.

De cover van het nummer ‘Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn’ van Gordon wordt in 1994 door Pegasaya opgenomen in een salsaversie. De band krijgt bekendheid bij een groter publiek in Nederland en het nummer wordt ook een hit in Suriname. Pegasaya-zanger Jersey Isenia wint het Tumbafestival in Rotterdam.  

Orquesta Pegasaya wint in 1995 de publieksprijs van het Rotterdams zomercarnaval 1995 als populairste groep.

In 1997 scoort Pegasaya op de Antillen en Aruba haar grootste hit ‘ABB’, die aldaar 20 weken in alle hitlijsten prijkt. Zanger Jersey Isenia eindigt als tweede op het Tumbafestival in Curaçao.

Pegasaya wint als enige band in 1999 tot nu toe voor de tweede maal de publieksprijs van het zomercarnaval in Rotterdam. De groep doet in de zomer een aantal optredens op salsafestivals. In oktober verschijnt het nieuwe album ‘Bump & Grind’. In 1999 maakten ze ook een succesvol debuut in Frankfurt, Duitsland en luisterden ze een salsaspecial op in de televisietalkshow Nachtsuite van Christine van der Horst.

Op het live-album ‘Bibu Y Directo’ is nieuw bandlid Reinier Lijfrock (de tumbakoning in 2006) voor het eerst te horen, zo ook de rapgroep K-Liber. Pegasaya prijkt op de Arcade verzamel CD van het Solero Zomercarnaval, samen met o.a. Celia Cruz, Fania All Stars, Tito Puento en Ruben Blades.

In februari 2003 verschijnt de compilatie The best of Orquesta Pegasaya. De band bestaat op dat moment uit dertien muzikanten: drie blazers, drie percussionisten, vier vocalisten, twee toetsenisten en een bassist. De groep doet voorprogramma's bij het optreden van Jennifer Lopez (Hennie Huisman Soundmixshow). De salsamedley Pegaton is op Curaçao en Aruba een grote radiohit en wordt gecoverd door verschillende groepen. Pegasaya staat in augustus op de Antilliaanse Feesten in het Belgische Hoogstraten, het grootste Caraïbische muziekfestival in Europa.

Pegasaya staat in augustus 2004 weer op de Antilliaanse Feesten in het Belgische Hoogstraten, het grootste Caraïbische muziekfestival in Europa, en op het Pole Pole-podium op de Genste Feesten. Ook verschijnt een combinatie-cd met de formatie Tune uit Curaçao en heeft de band een TV optreden in ‘Raymann is laat’.

In 2005 viert Orquesta Pegasaya het 20-jarig bestaan met heel veel activiteiten en de release van een DVD en een live CD.

Orguesta Pegasaya stond onder andere in voor programma's van o.a.:

Kassav (Guadeloupe), Krosfyah (Barbados), Las Chicas del Can, Hermanos Rosario (Dominicaanse Republiek), Grupo Niche, Grupo Gale (Colombia), Oscar D'Leon (Venezuela), Hermanos Moreno (New York), Irakere, Charanga Habanera, Klimax, Medico de la Salsa, Adalberto Alvarez y su Son, Son Damas, Proyeccion Sonera, Maraca, Asere (Cuba),Africando(Senegal), Harlem Spanisch Ochestra en vele Antilliaanse artiesten zoals Era Autentiko, Gio Fuertissimo, Claudius Philips, Doble R SSS, Rizam en La Perfecta en Nederlandse artiesten zoals Herman Brood, Gordon, De Kast, Total Touch, Lois Lane en Frans Bauer.

Discografie Orquesta Pegasaya

o 2005: CD "Orquesta Pegasaya 20 anña live".

o 2005: DVD "Orquesta Pegasaya live on stage Gent Belgium"

o 2004: CD: "Fast Forward" samen met Tune

o 2003: CD "The best of Orquesta Pegasaya"

o 2001: CD-singel "Kon ik maar even bij je zijn"

o 2000: CD "Bibu y Directo"

o 1999: CD "Pasku Leu Foi Kas"

o 1999: CD "Bump & Grind"

o 1997: CD "Ko'i Hende ta Dushi"

o 1995: CD "Orquesta Pegasaya Super!"

o 1994: CD "E poder"

o 1993: CD "Pegasaya vol 5"

o 1992: CD "Pegasaya vol 4"

o 1991: MC "Leu Foi Kas"

o 1990: LP "Fiesta"

o 1989: single "Oh mama"/"Verano"