:: Biografie

QUITO NICOLAAS

:: Website 
www.quitonicolaas.web-log.nl

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Quito Nicolaas is een bekende Almeerse schrijver/dichter van Arubaanse afkomst, die zowel in het Papiamento als in het Nederlands schrijft.

Met zijn poŽzie heeft hij op verschillende podia gestaan: Off-Corso theater, Theater Cosmic, Uitmarkt, Winternachten festival, Kunstmarkt Amsterdam en in mei 2007 tijdens de Caribbean Express in Utrecht opgetreden.

Quito is ook bekend als recensent voor de tijdschriften Contrast, Literair Nederland en thans als columnist van de e-zine Caribe Magazine. Hij is een cultuurmens en bezoekt musea, theater, concerten en festivals. Sinds januari 2007 publiceert hij zijn artikelen in Caribe Magazine. Reizen, de architectuur en geschiedenis van andere landen hebben zijn grootste interesse. Hij beschouwt het leven als een overgangsfase waarin individu, gebouwen en de natuur met de tijd sublimeren. Als schrijver en dichter ligt zijn hart bij de Caribische literatuur.

Kortom, hij is een verhalende schrijver/dichter die verhalen en gedichten schrijft. In een tijdperk dat alles zo oppervlakkig en cool is, zijn er nog diepzinnige geesten die ronddwarrelen.