:: Biografie

RANDAL CORSEN 

:: Website 
www.randalcorsen.nl

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Randal Corsen is in 1972 geboren op Curaçao, Nederlandse Antillen.

Randal komt uit een familie die een prominente rol heeft vervuld in de ontwikkeling van de Antilliaanse muziek en literatuur. Nog vóór zijn 18-de vertrok hij naar Nederland en volgde zijn muziekopleiding aan het Brabants Conservatorium, waar hij in 1997 cum laude afstudeerde. Gedurende zijn studie richtte hij het trio ‘Cross Currents’ op, waarmee hij in 1997 het Jazzconcours in Breda won. Met dit trio maakte hij twee CD’s: ‘Mixed Emotions’ (1997) en ‘Sunú’ (1999).

In de afgelopen jaren profileerde Randal zich met name als pianist en muzikaal leider bij de populaire Antilliaanse zangeres Izaline Calister en de latin-jazz formatie ‘Bye-Ya!’. In 2004 ontving Randal het prestigieuze Edison Jazz Award voor zijn CD ‘Evolushon’. Daarop volgde de CD ‘Armonia’.

Randal studeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij in 1997 cum laude afstudeerde en waar hij naast het Amsterdams Conservatorium op dit moment ook doceert. Randal geeft regelmatig concerten op de Nederlandse Antillen en Aruba, zoals vorig jaar samen met Tania Kross bij het bezoek van Koningin Beatrix.

Met dezelfde bezetting als op het North Sea Jazz Festival in 2005 brengt Randal  in Porgy en Bess een mix ten gehoor van tumbas, danzas, walsen en polkas en dat alles vermengd met latin-jazz invloeden. Hij put hierbij uit de klassieke, Latijns-Amerikaanse en niet te vergeten Antilliaanse muziek. Voor de muziek van de Antillen haalt hij zijn inspiratie rechtstreeks uit traditie, folklore, en familierepertoire waarbij het werk van betovergrootvader Joseph Sickman Corsen Jazzy en swingend is gearrangeerd en uitgevoerd.