:: Biografie

RAYMI SAMBO 

:: Website 
www.raymisambo.nl

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Raymi M. Sambo werd geboren op 30 april 1971. 

In 1990 had Raymi de musical 'Hair' gezien. Nadat hij die musical had gezien had hij in de krant een advertentie gelezen dat ze jongeren zochten voor de musical 'Basta'. Daar reageerde hij op want dat leek hem wel leuk. Tegenwoordig is hij gewoon verslaafd aan het acteren. In 1993 werd Raymi aangenomen op de toneelschool in Utrecht.

Raymi is acteur, presentator en regisseur. Hij heeft onder andere gespeeld in Toscana (vpro), Domburg, All Stars, Met Vlag en Rimpel (teleac), gastrol in trauma 24/7, gast rol in de Hans Kesting Show, gastrol in klokhuis, gastrol in 'toen was geluk heel gewoon', gastrol in de dokter TV serie 'in de praktijk', gastrol in Baantjer en een gastrol in Combat. Raymi was ook te zien in de populaire televisieserie Zoop in de rol van de stoere Berenger. En in de televisieserie 'Spanga's'. 

Verder heeft raymi ook in het theater gestaan en speelde onder andere de volgende stukken: Tuur, Blauw, De zwarte met het witte hart, GOAL!, Ground Heroes, Bezoek en Ballgame.

Raymi is de presentator en interviewer van Met Vlag en Rimpel. Raymi spreekt onder meer met schrijver Frank Martinus Arion, diplomaat Arthur Kibbelaar, dichter Walter Palm en vele andere bekende en minder bekende Antillianen en Arubanen. Zijn gesprekken gaan over onderwerpen die zijn onderverdeeld in zes thematische afleveringen. De afleveringen zijn te zien vanaf dinsdag 27 februari 2007 om 16.05 uur - 16.30 uur 6 weken lang. 

Raymi en Izaline, vertellen spannende, mooie, ontroerende en leerzame verhalen over de Spin Anansi, de legende van Borobudur, en over het Vrouwtje van Stavoren. Izaline Calister en Raymi Sambo - Theatertour 2009: Verhalen voor een warme lentenacht. Izaline Calister reist al jaren voor haar werk de wereld rond. Tijdens haar overzeese tochten voor het festival Winternachten verzamelde ze verhalen. Verhalen uit haar jeugd, de Nederlandse Antillen, Aruba, Zuid Afrika, IndonesiŽ en Suriname maar ook in Nederland vond ze oude volksverhalen en legendes waar ze muziek bij componeerde. Te zien in de theaters vanaf maart 2009.