:: Biografie

ROňL CALISTER 

:: Website 
www.roelcalister.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

RoŽl Calister is in 1979 geboren op Willemstad, CuraÁao.

RoŽl startte reeds op vroege leeftijd met percussie, dat het duidelijk was dat percussie spelen toen al een belangrijke plaats in zijn leven in beslag nam bleek wel uit het feit dat als er geen instrumenten voorhanden waren, de kleine RoŽl ze gewoon zelf maakte! Op 18 jarige leeftijd verlaat hij CuraÁao.

 RoŽl woont in Haarlem. Hier heeft de afgestudeerde econoom een goed lopende drumschool en tevens is hij een veelgevraagde drumcoach en workshopleider. De goed gebekte Calister is een kei in het vak. Het is snel gegaan met RoŽl, die in 1996 zijn zus Izaline naar Nederland volgde. Ook zij studeerde economie. In Groningen behaalden beiden hun papiertje, maar de drang om muziek te spelen en te vernieuwen was groter. Na zijn studie deed hij auditie voor het conservatorium in Rotterdam en werd aangenomen. Daar heeft hij 4 jaar gestudeerd. In CuraÁao had hij ook al drumlessen gehad en nu volgt hij nog steeds regelmatig lessen bij Hans van Oosterhout in Breda.

RoŽl grootste leermeester is percussionist Pernell Saturnino. Ze speelde samen in de band van zus Izaline, maar Pernell woont nu in New York, waar hij speelt met grootheden als Chick Corea en Paquito díRivera. Hij spoorde RoŽl aan om een eigen stijl te ontwikkelen en de typische instrumenten uit CuraÁao onder de knie te krijgen. RoŽl heeft zich behoorlijk verdiept in de traditionele Antilliaanse muziek (wiri, tambķ, chapi, cachu). en heeft vervolgens een manier gevonden om die traditie naar zijn hand te zetten. Dit maakt hem een veelgevraagd drummer en percussionist.

RoŽl heeft een percussiegroep ĎKuenta i Tambķí. Onder leiding van RoŽl heeft de groep in 2009 de CD ĎE Kalakunaí (De Kalkoen) uitgebracht. De groep is onder andere bekend van de 'meedoe concerten' voor kinderen. De groep brengt een moderne, eigenzinnige interpretatie van traditionele ritmes zoals de tambķ.