:: Biografie

ROY MARTINA 

:: Website 
www.roymartina.com

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

 Roy Martina is geboren op 29 september 1953 op Curaçao.

Roy is holistisch arts, auteur, Ω health coach en trainer van trainers. Zijn passie en levensmissie is het creëren van optimale gezondheid & vitaliteit voor jou, zowel emotioneel, mentaal als fysiek. Zijn andere passie is mensen coachen om het maximale uit zichzelf te halen op een goede gezonde manier. We willen allemaal succesvol zijn en stralen, jij toch ook? Dit doet hij vanuit zijn 30 jaar lange ervaring als alternatief en preventief arts en hij coached al 35 jaar sporters. Hij wilt zoveel mogelijk mensen het beste uit zichzelf laten halen, oftewel: 'Be The Best You Can Be'.

Als kind leed Roy aan astmatische bronchitis en moest veelvuldig naar de dokter. Vanwege bijwerkingen van de medicijnen en een allergische aanleg, kreeg hij te maken met hyperactiviteit en ADHD. Een psycholoog adviseerde zijn ouders om hem op judo te doen. Een nieuw talent bleek geboren!
Roy blonk uit als judoka en de basis voor een leven als topsporter werd gelegd. Hij won meer dan 200 bekers en verschillende kampioenschappen op het gebied van judo, karate, kickboksen en andere takken van zelfverdediging. Hij behaalde de 5e dan karate, werd 7x Europees kampioen, 2e op de Pan-Amerikaanse spelen en zette diverse wereldrecords op zijn naam in deze takken van sport. Uiteindelijk werd hij sportleraar en coachte verschillende mensen naar wereldkampioenschappen. Nadia Petrova (tennisster) werd onder zijn coaching van de 14e plaats naar de 4e plaats op de wereldranglijst getild (2005-2006). Inmiddels staat zij sinds mei 2006 nummer 3 op deze Wereldranglijst.

Naast zijn carrière als topsporter studeerde Roy medicijnen. Hij zag in dat je een aantal zaken succesvol kunt combineren en toch een balans houden op het gebied van lichaam en geest. Sport vereist een enorme discipline evenals een medische studie. Hij slaagde cum laude en was één van de jongst afgestudeerde artsen van zijn tijd. Na enkele jaren als huisarts ontdekte hij dat de medische wetenschap op een dood spoor was en teveel gericht was op het behandelen van de symptomen in plaats van de gehele mens.
De basisprincipes die hij kende vanuit de sport, zoals een goede mentale instelling en een wil om te winnen (lees genezen), bleek totaal niet aanwezig in de medische wetenschap. Op zoek naar andere methoden besloot hij verder te kijken en kwam al snel in aanraking met alternatieve geneeswijzen. Na 6 jaar studie ondervond hij ook hier een gebrek aan basisinzichten en miste de samenhang tussen mens, lichaam en geest. Hij besloot verder te studeren (1986), verkocht zijn zeer succesvolle praktijken en vertrok naar Californië om zich toe te leggen op onderzoek en studie. Binnen een aantal jaren had hij verschillende medicijnlijnen ontwikkeld, die gebaseerd waren op natuurlijke principes, specialiseerde hij zich op het gebied van de 'mind' van de mens en hoe deze zijn eigen geluk saboteert of tegenwerkt. Een nieuwe therapie werd ontwikkeld die bekend zou worden als de NEI (Neuro Emotionele Integratie). Daarmee werd de basis gelegd voor de Succesketen: het bleek namelijk dat de mens geprogrammeerd in de westerse wereld wordt te geloven in het ‘of’ principe en niet in het 'en' principe. Of je bent gelukkig, of je bent rijk, of je hebt een goede carrière, of je hebt een goede relatie. Het lijkt alsof we geconditioneerd worden te kiezen tussen twee aantrekkelijke schijnbare tegenpolen. NEI legt dat feilloos bloot en verandert dat door speciale sessies in het 'en' principe: Je kunt en gezond zijn en succesvol en een goede relatie hebben en leven in overvloed en vitaliteit. Dit heeft Roy in de afgelopen 20 jaar uitgewerkt tot wat nu bekend staat als de Succesketen.

Roy is de grondlegger van 'Roy Martina Experience BV', een jong, enthousiast bedrijf gebaseerd op principes die in de praktijk ook uitgedragen worden: integriteit, klantvriendelijkheid en een bijdrage leveren aan het verbeteren van de wereld waarin we leven. Het team van RME heeft zelf trainingen bij Roy gevolgd en volgt nog steeds trainingen. ‘Walk your talk’ ('doen wat je zegt') is het devies van het team van RME.