:: Biografie

YUCHI CÓRDOBA 

:: Website 
www.AntillianStars.com

English Version

HOME

CATEGORIE

Yuchi Cordoba is een schepper pedagoog, componist percussionist een activist een man gepassioneerd over het leven. Hij werd geboren op Curaçao uit Antilliaanse / Colombiaanse ouders en is een legende als het gaat om het redden van de Afro-Curasolean muziek, vooral (Musik di Zumbi) die hij heeft uitgevoerd met ISSOCO!

Yuchi credits zijn succes als percussionist zijn diep respect voor moeder aarde, harmonie, teamwerk, zijn jeugdige nieuwsgierigheid en liefde voor kinderen en een openheid voor mensen en hun culturen.

Een vroege studie van Landbouw Farming landschap en Tuinieren gewekt deze immense respect en inspiratie voor moeder aarde, en het is eenvoud, net als hoe een fluit en andere muziekinstrumenten kunnen worden gemaakt van kalebas en bamboe.

Eerste muzikale invloeden Yuchi's kwam via Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple en JA, Emerson Lake and Palmer. De kracht in deze muziek nog kunnen worden gehoord en gevoeld in zijn handen vandaag! Zijn jaren voetballen voor de nationale ploeg van Curaçao Centro Dominquito leerde hem over teamwork en zijn kracht.

Yuchi leent zijn diensten en ondersteuning aan alle vormen van muzikale groepen. Zijn filosofie over ja zeggen tegen alles is dat hij terug krijgt een grote ervaring. Sharing is in vrijheid en met deze filosofie, Yuchi reikt uit naar kunstenaars, jongeren, bedrijven, studenten en deelnemers aan de workshop.

Hij is gestart met een non-profit organisatie Stg.Marka Paso voor workshops en lessen te bieden in de muziek en hoe dat zich vertaalt in om talent, team building, empowerment en plezier voor kinderen van 0 tot 100.

Yuchi Cordoba is en was:

Mede-oprichter van de band ISSOCO (Isidora Soleano Cordoba)
Mede-oprichter van de band Limania om het kunstonderwijs te bevorderen, met de nadruk op percussie
Mede-oprichter van Izaline Calister Band
Percussionist voor Bobby  Carcasses en zijn Afro-jazz band in de Club Maxim op Cuba
leraar voor het project op Comparsa SWA (Stichting voor het Welzijn van Antillianen) en Art Education Foundation (SKV Rotterdam) alsmede diverse basisscholen en scholen voor de lagere vooropleiding in Amsterdam.
een leraar slagwerk aan het Caland Lyceum in Amsterdam.
onderwijs percussie bij jongeren op een aantal scholen en opvanghuizen op Curaçao evenals het leren van muziek en ondersteuning van projecten op Krater voor diverse scholen in Amsterdam.
Oprichter van Stichting Marka Paso, die biedt en kansen voor jonge kinderen te ontdekken en tonen hun talenten.
Creator een componist van de Traingulo is geweest gebruik door
Cello Octet.

Training:
Dakar, Senegal: drummen-technieken
Afrikaanse trommel technieken door Mousse Drame Afrikaanse muzikanten en Ali DyanneRos
Zomer beurs aan het Berklee College in Boston, USA
Instituto de Conjunto Foklorico y Danza Nacional in Havana, Cuba
Algemene muzikale opleiding aan Stichting Instituto de Musica op Curaçao
Prive gitaarlessen met gitaar leraar Erwin Prudencia op Curacao!