:: Biografie

ZIGGI 

:: Website 
www.ziggionline.net

:: Boeken
 
info@antillianstars.com

HOME

CATEGORIE

Ricardo Bleijden werd geboren op 8 maart 1981 in Nederland. 

Van kleins af werd Ricardo 'Ziggi' genoemd. De naam wordt meteen gekoppeld aan Ziggy Marley en uit voorzorg heeft hij besloten zijn naam daarom met twee i's te schrijven Ziggi, dus. 

Ziggi is in Nederland geboren, maar hij verruilde op jonge leeftijd de kou in voor het zonnige eiland St. Eustatius. Daar kwam hij in aanraking met reggae, dancehall, hip hop en zelfs gospelmuziek, de basis voor zijn huidige sound. Ziggi is een veelzijdige Dancehall / Reggae-artiest en is momenteel helemaal HOT.

Na zijn terugkeer in Nederland begon Ziggi met opnames bij de 'Rock House Studio's' en uiteindelijk belandde hij bij 'Rock n Vibes Entertainment'. In 2004 krijgt Ziggi wat naamsbekendheid, als zijn track 'In My Head' (featuring Shanaira Rey) in rotatie gaat. In 2005 volgt de single 'High Time'. 

Inmiddels heeft Ziggi belangrijke optredens achter de rug in onder andere Nighttown (Dancehall Extravaganza), het Kwakoe Festival, Urban Style in Rotterdam, het voorprogramma van Beenie Man en Mr. Vegas en Two 7's Splash.

Ziggi werd in september 2005 voor een Dutch MOBO Award genomineerd in de categorie 'Beste Breakthrough', Daarnaast kwalificeerde hij zich eerder voor de voorronden van de Grolsch Grote Prijs van Nederland, maar moest wegens het niet kunnen vinden van een vervanger voor zijn zieke drummer voortijdig afhaken. Eind oktober 2005 komt de track 'Run Da Dance' van Beef uit, een single waar Ziggi zijn medewerking aan verleent. Samen met Beef doet Ziggi een aantal Nederlandse kernpodia aan. 

2006 de release van zijn album 'So Much Reasons', gevolgd door een tour. Al deze positieve informatie geeft heel veel redenen om deze artiest te blijven checken!

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op AntillianStars, de best gerubriceerde databank!